MENY
×

10 viktige ting når du skal velge ytterdør!

Farger, tykkelse, glass eller ikke glass, type lås, isolasjonsverdi, tetthet og mye, mye mer. Her er 10 viktige ting å tenke på når du skal velge ytterdør.

1: Tykkelsen teller
Tenk tykkelse når du velger dør. En tykkere dør er mer solid, isolerer bedre og tåler harde værforhold. Mens andre aktører leverer dører på 68 mm som standard, er dører fra Harmonie på hele 78 mm. Dette gir tykkere isolasjon, bedre stabilitet og bedre U-Verdi!

2: Tenk på U-verdien
U-verdien angir dørens varmeisolerende evne. Desto lavere verdi, jo bedre isolerer døren. Andre dører har en U-verdi fra 0,8 til 2,0. Harmonie-dørene har U-verdier fra 0,7 til 1,0. Noe som gir oss markedets laveste U-verdier som standard.

3: Sjekk låsen og låssystemet grundig
Sikkerhet er viktig når man velger dør. Spesielt viktig er det at hele låseenheten er forsikringsgodkjent. Det er selvfølgelig våre låser*. Alt fra sylinder til låskasse og sluttstykke bør være FG-godkjent.

4: Levetid og garanti
Din nye dør skal ikke bare stå der og tette et hull i en vegg. Den skal åpnes, lukkes, slamres, bankes på. Den skal brukes. Faktisk skal du håndhilse på døren hver dag i mange år. Derfor er god garanti viktig. Alle våre dører har 10 års formgaranti og 5 års reklamasjonsrett.

 

Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Meld deg på nyhetsbrev

5: Hva slags vær kommer døren til å utsettes for?
Vi bor i et langstrakt land med mange typer vær. Til tider er det ekstremt, ofte er det skiftende. Dører fra Harmonie har markedets tykkeste dørblad, bestående av vannavisende HDF, bygget for nordisk klima. Dette betyr at selv våre standarddører er bygget for å tåle ekstreme tilstander. Ønsker du likevel en dør for helt ekstreme forhold, da har vi det også.

6: Tenk på husets helhet
En dør er ikke bare en dør. Det er en del av husets helhet. Det kan godt hende at du har lyst på en dør med rundt vindu, men passer det inn i det store bildet? Har du forresten noen gang tenkt på å ta i bruk en farge? Flere og flere gjør det.

7: Hva er bak døren?
Tenk bruksområde. Har du en mørk gang du skulle hatt mer lys i? Kanskje en dør med vindu kan være løsningen. Vil du unngå innsyn? Da kan det være greit med en annen type dør.

8: Glass påvirker lyd og varme
Skal du ha glass i døren, da er mulighetene mange. En glassåpning gir noe varmetap og påvirker dørens U-verdi. Derfor leveres alle våre dører med 3-lags energiglass. Du kan
få glassene i klart glass, frostet, sotet eller en rekke andre varianter.

9: Døren skal se pen ut fra både inn- og utsiden!
Det er lett å tenke fasade, men husk at du enda oftere ser dørens bakside! Da er det viktig at den ser bra ut på begge sider. Harmonie-dørene er designet slik at de ser like ute både foran og bak. Altså like lekker uansett om du er inne eller ute.

10: Hva slags hengsler og skruer er det?
Det høres kanskje kjedelig ut, men hengsler og skruer er viktig. Faktisk kan dårlige skruer og svake hengsler få deg til å gå fra hengslene. Tenk på slagretningen – altså om døren åpnes innover eller utover. Husk at formgarantien bortfaller på dører som slår innover. Sjekk også at døren du ønsker deg har mulighet for høydejustering og har forborret hull til 12 skruer. Det siste du vil ha er en dør som ikke sitter skikkelig i karmen.

For mer inspirasjon og full oversikt over vårt utvalg av dører, se her.

*De enkle modellene Siv, Silje, Ina og Nora har ikke FG-godkjente enheter.