MENY
×
SVAR:

Årsaken til dette er at det ikke var godt nok isolert under terskelen, slik at det ble trekk.

Når det blir trekk så blir det mye kaldere enn det blir ved stillestående luft.

Når stillestående, fuktig luft på innsiden treffer kald flate oppstår det en naturlig kondensering av luften, den blir til vann (kondens) på kontaktflaten. Det er altså innvendig luft som kondenserer, så fuktigheten kommer ikke fra inni døren.

Løsningen ligger i å sørge for god luftsirkulering i rommet døren står i og gjerne også måle luftfuktigheten. Ifølge Inneklima bør denne være på mellom 20-40% og aldri over 50% i vinter perioden. Dessverre er det mange som har for høy luftfuktighet og det ligger også et helsemessig aspekt i å holde luftfuktigheten nede.

Rom som er spesielt utsatt er soverom og gang med vindfang, der døren til vindfanget er lukket, slik at det blir stillestående luft. Vi opplever at dette skjedde i mindre utstrekning tidligere. Årsaken er at dagens dører er mye bedre isolert enn før, de er tykkere og har bedre tettelister som skal sørge for maksimal isoleringsevne. Derfor blir det heller ikke noe trekk langs terskel og dørsprekk som akkurat i denne sammenhengen hadde vært positivt å ha. Det samme fokuset ligger på resten av huset, mer isolering av vegger og vinduer gir mer stillestående luft, men i forhold til kondensering hadde mer bevegelse i luften vært en fordel. Husk å lufte godt og hyppig for godt inneklima.

 

Les mer om kondensering her

Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Meld deg på nyhetsbrev