MENY
×

Dette må du tenke på om du skal ha ny garasjeport!

Gjør porten høy, gjør døren bred. Men hvor bred og høy skal egentlig en garasjeport være? Og hva bør du tenke på når du skal ha ny?

1. Hva skal du bruke garasjen til?
Skal du bare parkere bilen eller er garasjen din også et hobbyrom eller verksted? Hvis du skal bruke den til mer enn parkering, kanskje du skal vurdere en garasjeport med vinduer? Eller hva med å sette inn en ekstra dør. Da slipper du å åpne porten hver gang du skal inn eller ut.

2. Trenger du elektrisk eller manuell port?
De fleste kommer langt med en manuell port, men gleden over en elektrisk åpner er stor. Du slipper å gå ut av bilen når det regner og unngår tunge løft. Med elektrisk åpner får man i tillegg en «ekstra» sikkerhet, da denne låser porten i lukket tilstand. Har man ikke egen inngang til garasjen, anbefales det at man monterer en nødåpner i tilfelle det skulle oppstå strømbrudd.

3. Stål eller tre?
Vår anbefaling er enkel – stål! Derfor leverer vi bare porter i stål. Tre krever mer behandling, har lettere for å slå seg og er mer brann- og innbrudds utsatt. Stålportene fra Harmonie er de beste på markedet. De er vedlikeholdsfrie, tåler vær og vind samtidig som de beholder sitt flotte utseende.

4. Montering
Kan man montere en Harmonie garasjeport selv? Ja, om man har gjort tilsvarende arbeid tidligere. Ellers anbefaler vi å sette bort til fagfolk. Harmonieporten er enkel å montere og mye kommer ferdig montert. Vi har laget en monteringsfilm som tar dere gjennom monteringen, steg for steg. Vi gir deg også nyttige tips underveis.

5. Utseende på porten

Porten bør passe til hustypen du har. Vi har et stort utvalg av portelementer som du kan velge mellom. Alle paneler leveres standard i RAL 9010 som standarfarge, men alle elementene kan bestilles i valgfri RAL farge som vi lakkerer på bygget. Vi har også to matte dekoroverflater i RAL fargene 7016 og RAL 9005 som er våre bestselgere.

6. Strekkfjær eller torsjonsfjær?

Alle våre porter opp til 5000×2250 leveres med strekkfjær. Alle porter over 5000×2250 leveres med torsjonsfjær.

STREKKFJÆR: Kommer ferdig montert, noe som gjør monteringsjobben mye enklere

  • Skjulte fjærer
  • Strekkfjærene er doble
    – dette gir en port med optimal sikkerhet

TORSJONSFJÆR: Nyhet er at disse nå kan leveres opp til 6 meter bredde og 3,5 meter høyde.