MENY
×

Harmonie hjertesak – «Brød-dama»

En ildsjel i Tønsberg!

I Februar i år utlyste Harmonie Norge AS ‘Harmonie Hjertesak 2017’- ett prosjekt som skulle støtte en frivillig ildsjel eller organisasjon i fylket vårt!

Prosjektet ble satt i gang fordi Harmonie som bedrift ønsket å gi noe tilbake til samfunnet, hvor vi har bygget opp ett solid selskap. Harmonie Norge AS har sine røtter og opprinnelse i Sandefjord og i Stokke og i dag er vi takknemlig for å sysselsette nærmere 30 mennesker hos oss på Borgeskogen. Videre blir vi, som så mange andre bedrifter stadig ringt av ulike organisasjoner som ber om en liten donasjon til deres ‘hjertesak’. Harmonie hjertesak 2017 er et prosjekt som samlet disse midlene og utgjorde en stor ting for noen få, en forskjell for noen.

Da vi gikk ut med prosjektet mottok vi nærmere 70 søknader fra utrolige ildsjeler med viktige formål. Man blir rørt når man ser hvor mange frivillige ildsjeler vi har omkring oss hver dag, hele tiden. Vi er helt avhengig av den jobben dere gjør! Det bidrar til at samfunnet går rundt, så her kommer en enorm tusen takk til alle som søkte og tusen takk for den jobben dere gjør, hver eneste en av dere.

 

Det var noen som skilte seg helt spesielt ut og her kommer historien om Brød-dama

Marion ‘brød-dama’ Klevestad er en kvinne med en rørende historie. Når man møter henne tar det ikke lang tid før man forstår at hun har ett vakkert sinn og ett stort hjerte. Men en helt spesiell omsorg, det har hun for rusmisbrukere.

Da vi møter henne første gang sier hun, «jeg gir mat til omkring 40 mennesker hver uke». Ved en park i Tønsberg samles de, henrykt over å se brød-dama hver eneste uke. Da får de nemlig både en og to poser med mat. Mat som er pakket med kjærlighet, nøye plukket ut og ivaretatt med riktig temperaturer i kjøleskap og frysere, aldri utgått på dato og alltid av topp kvalitet.

I 15 år har Marion holdt iherdig på. Hun reiser til Oslo for å hente mat fra matvaresentralen og til Drammen, for der har hun kommet i kontakt med noen som jobber i Mills, de hjelper til med varer. Fra Nøtterøy Bakeri henter hun 50 brød hver eneste uke, samt massevis av kaker.

Etter innhøstingen kommer sorteringen, det skal kvalitetssikres, noe skal fryses, noe kjøles og så skal det fordeles i poser til de som venter på brød-dama hver uke.

I motsetning til andre som får lønn for den jobben de gjør, må Marion betale for den jobben hun gjør. Hun har brukt egen bil, har x antall frysere og kjøleskap stående og gående døgnet rundt, ofte har hun ikke plass til å parkere bilen i garasjen, der er mat-lageret. Hun benytter også kjelleren sin, når hun ikke har plass i garasjen.

 

Marion søkte på Harmonie hjertesak 2017, hun ønsket en varebil slik at det kunne være lettere å bære de tunge brettene med mat inn og ut av bilen, og det ville være lettere og stå og dele maten ut, også ville hun gjerne spare bilen sin for slitasjen. Harmonie gav brød-dama en varebil. Sammen med varebil fikk hun også ett Diesel kort uten ramme ut 2018.

Vi håper dette letter litt fordi, kjære Marion, tusen hjertelig takk skal du ha for den jobben du gjør!

Takk til Bilservice i Sandfjord som hjalp oss å finne den riktige bilen og gav oss en redusert pris da de fikk høre hvem den var til.

 

*Marion har hatt møte med Tønsberg parkering, ordføreren og kommunal direktør angående gratis parkering 3 timer i uken når hun står og deler ut mat i byen, hun fikk nei.

Synes du Brød-dama fortjener gratis parkering? Lik og kommenter saken på Harmonie Norge sine facebook sider.