MENY
×

Klassisk hvite dører

En stor misoppfatning som går igjen i mange prosjekter og boliger, er at hvitt er hvitt. Det finnes mange nyanser av hvitt, og alle gir forskjellige fargeopplevelser. Derfor er det viktig å tenke på hvilken farge du har på vegger og karmer når du velger farge på dørene og vinduene dine. Hva skal du velge? Bomull eller Klassisk hvit?

Harmonie følger med på trendene, og møter etterspørselen med å lagerføre klassisk hvit farge på mange av våre modeller – uten tillegg i pris.

En hvit farge kan oppleves både gulaktig, rødaktig, gråaktig, varm eller kjølig. En bestemt hvitfarge passer nødvendigvis ikke hos alle. Tenk på hvilke andre farger hvitfargen skal passe sammen med, og hvilke farger du har på lister, vegger og tak. Fargene Bomull og Egghvit er fargene (S 0502-Y) som gjerne har blitt definert som hvit. Helt fra 90-tallet og til så sent som 2000-tallet var fargetrendene mer rettet mot gylne farger, som også er årsaken til at industrien bruker denne hvitfargen som standard. Og helt klart – til gylne farger er Bomull og Egghvit helt optimalt. Men – de passer ikke til alt. Om en velger Bomull eller Eggehvit til rødlige greige fargetoner, eller kjølige og nøytrale grå og blåtoner, ser fort disse fargene skittengule ut. Dette er en tydelig retning i  fargetrendene, og dermed har etterspørselen på Klassisk hvite dører økt. Harmonie har derfor valgt å lagerføre flere av modellene i Klassisk Hvit
(S-0500-N) – uten tillegg i pris.

 

S 0502-Y – også kjent som Bomull/ Eggehvit

S 0500-N Klassisk hvit

 

Det er ikke alltid like lett å se forskjellen på disse to fargene. En dør som står utstilt alene i S 0502-Y ser helt hvit ut. Det er først når den blir satt sammen med S 0500- N Klassisk hvit at en ser den gylne fargetonen.

 

 

 

 

 

 

 

Kan man blande fargetonene?

Vår anbefaling er å velge en hvitfarge som en holder seg til i hele huset. Små nyanser utgir store forskjeller og skaper irritasjon og ubalanse. Tenk helhet når det kommer til lister, karmer, vinduer, dører, tak og vegger. Det blir ikke pent når for eksempel karmene eller døren er gulaktig mot annet hvitt interiør.

 

Psst! Et lite tips om du valgt eller skal velge dører og vinduer i S 0502-Y, er å velge en gråfarge på lister som har en hvitfarge i seg som gir et moderne og tidsriktig uttrykk, men som ikke blir for hvit mot dørene og vinduene. Et godt råd kan være å velge  LADY 1024 Tidløs som er en vakker gråhvit farge fra Jotun som passer godt til dører og vinduer i Bomull og Egghvit!

 

Disse modellene er lagerført i klassisk hvit:

Line 1 speil

Line helt glass

Line helt glass sidefelt

Ask tett kompakt

Ask m/glass kompakt

Odin m/glass Kompakt

Odin tett Kompakt

Odin m/glass tofløyet

Odin sidefelt

TOR Kompakt

 

Lykke til!