MENY
×

Miljø, klima og bærekraft

Miljø, klima og bærekraft. Vi blir stadig utfordret på disse tre punktene i vår bransje, og dette er fremtiden. Vi i Harmonie Norge har dette i tankene når vi planlegger både produkter, distribusjon og emballasje. Vi ønsker å bidra til at våre kunder får et hjem som er mer energi- og miljøvennlig ved å bruke våre produkter.

Miljø, klima og bærekraft – sertifiseringer

Harmonie Norge AS er medlem av Grønt Punkt Norge. Det er fordi ansvar er en av våre kjerneverdier og vi bryr oss om miljøet. Dører, vinduer og garasjeporter bidrar til ett godt miljø i hjemmet – Vi tar ansvar for emballasjen når den er blitt til avfall.

Det har blitt innført CE-merke på vinduer, dører og porter innen EU-land. Alle produsenter skal merke sine produkter med CE-merket. Merkingen gir mulighet til å dokumentere at vinduer og dører er produsert og testet i henhold til gjeldende europeiske standarder. Alle våre porter er testet og godkjent etter kravene i EU standard 13241-1.

 

Distribusjon

Vi har distribusjonsavtale med Bring. Med ukentlige avganger til hele Norge, har vi utarbeidet et fast ruteplan for å kunne gi en forutsigbar, effektiv og miljøvennlig transport av våre produkter. Med totalt ca 25.000 sendinger i året må vi tenke miljøvennlig transport. Miljø, klima og bærekraft blir oppfylt ved å bruke en så tung aktør som Bring som legger tung vekt på miljøvennlig distribusjon.

Produkter

Bor du i et eldre hus? Ved siden av å etterisolere huset og bytte vinduer som er steg 1, vil også ytterdøren din ha stor innvirkning på husets energieffektivitet. Våre ytterdører er de tykkeste på markedet, med hele 78 mm tykt dørblad. Dette gir en meget god U-verdi ned til 0,6 som betyr svært god isolasjonsevne. Du sparer mye energi og dørene våre oppfyller kravene til passiv hus ved nybygg. De nye forskriftene i TEK 17 § 14-2. Krav til energieffektivitet som forteller om miljø, klima og bærekraft viser til at kravene til U-verdi på dør og vindu er 0,8. Vi har 10 års garanti på våre ytterdører. En ytterdør skal være et produkt som er bærekraftig og skal holde en kvalitet som gjør at det tar veldig lang tid før den trenger å byttes igjen.

Her ser dere en snittegning av våre ytterdører. 

Hva med vinduet?

Vinduene våre tilfredsstiller kravene på U-verdi med 1,2 på hele vinduskonstruksjonen ( glass, karm og ramme) med 2- lags glass som er vår standard. Harmonie kan også tilby lavenergivindu (3-lags) med U-verdi helt ned til 0,8 på hele konstruksjonen. Når en kjøper en eldre bolig er det etterisolering og bytting av vinduer de fleste prioriterer som steg 1. Både ved renovering og i nye boliger er det viktig å kjøpe vinduer som tilfredsstiller dagens krav, og som vil vare til neste generasjon.
Alle Harmonie sine vinduer leveres med førsteklasses råvarer. Vi benytter kjerneved av furu som har lukkede celler og er å regne som ferdig impregnert fra naturens side. Kjerneveden er mer motstandsdyktig mot sopp, råte og fukt. Da trenger vi ikke å vakuumimpregnere produktene våre, noe som sparer miljøet i produksjon og i hjemmet ditt. Se gjerne filmen om valget vi har tatt ved å bruke kjerneved her.
Vinduet vårt blir testet av uavhengig aktør i Malaysia, Dansk Teknologisk Institutt, som tester om vindene våre holder fuktigheten ute. Foreløpige tester viser at 2-øko systemet som vi bruker kommer bedre ut i test enn referanseproduktet. Denne testingen er fortsatt under gjennomføring. Vi har laget en film om testingen vår som du kan se her.

Miljøvennlig garasjeport med god isoleringsevne

Vårt siste segment  i sortimentet vårt er garasjeportene våre. Portene har hele 40mm tykkelse og består av ren, miljøvennlig polyuretanskum. Dette valget gir også den beste isoleringsevnen på markedet. Elementene har 0,4 i U-Verdi og porten har 1,6 på hele konstruksjonen. Med produksjon i eget hus, har vi god kontroll på hele prosessen for å sikre et godt produkt. Se gjerne en film fra vår portproduksjon her. 
Alle våre porter er testet og godkjent etter kravene i EU standard 13241-1.

 

 

Emballasje
Vi jobber hele tiden med å utvikle miljøvennlig emballasje og jobber for å ta bort all plast fra våre produkter. Vi har pappemballasje på port, ytterdør, vinduer og nå også på våre innerdører. Emballasjen skal også være enkel å håndtere for transportør, forhandlere og sluttkunde. Dette gir igjen et mer bærekraftig produkt.