MENY
×

Sikre huset ditt mot innbrudd når du er bortreist på juleferie

Det er kaldt ute, og etter en lang kjøretur hjem fra jul vil du aller helst slappe godt av i sofaen hjemme under et pledd. Så har det skjedd. Innbrudd mens du var bortreist. Uvedkommende har vært i huset ditt mens du var borte. Sommeren og juleferien er også høytid for innbruddstyver, og vi forteller deg hva det vil si å ha innbruddssikre dører. Vi forteller om hvordan du bør sikre huset ditt mot innbrudd.

 

Hvordan tenker innbruddstyven?

Innbruddstyven vil helst jobbe uforstyrret, og velger ofte baksiden av huset. I overkant av 1/3 av alle innbrudd skjer via terrassedøren, og nesten det tilsvarende gjennom ytterdøren. Det sier seg selv hvor viktig det er å tenke innbruddssikre dører når det kommer til valg av balkongdør og ytterdør. Våre balkongdører har 3-punkts låssystem med trinnløs vindbrems og tre hengsler med bakkantsikring. Dette er noen av de sikreste balkongdørene på markedet. Vi anbefaler også å få sylinderlås på innsiden som gjør at døren kan låses med nøkkel for å sikre huset ditt mot innbrudd.

 

Forsikringsgodkjent låsekasse eller låseenhet? Ikke la deg lure!

Harmonie vektlegger design, utforming og sikkerhet. Derfor leveres alle våre ytterdører med komplett forsikringsgodkjent låseenhet som standard. Andre leverandører forteller at de leverer dører med forsikringsgodkjent låsekasse som standard. Det holder lite når ikke hele låseenheten er forsikringsgodkjent. Sikkerhet betyr så mye for alle, derfor har vi valgt å levere alle våre dører med det sikreste av låseenheter som finnes på markedet. Alle våre ytterdører har hele 78 mm tykkelse som standard, som er mer enn hos andre leverandører. Dette gir både tykkere isolasjon og bedre U-verdi samt bedre stabilitet i ytterdøren som igjen gjør eventuelle innbrudd vanskeligere. Les mer om våre ytterdører her. Våre dører leveres med TrioVing d12, som er den viktigste oppgraderingen TrioVings standardsylindere har hatt på over 30 år. d12 er bygget på et nytt patent og har den siste teknologien innenfor manipulasjons- og innbruddsbeskyttelse. Tenk sikkerhet og innbruddssikre dører. Nettopp det kan gjøre at tyven ikke velger ditt hus.

 

Vinduer og balkongdører

På toppsving vinduer anbefaler vi å bytte vrider med låsbar vrider. Noe som gjør det mye vanskeligere å bryte seg inn i et vindu. Det stilles krav til sikkerhetsglass på balkong- og skyvedører. Når det kommer til sikkerhet er det ikke bare en ekstra lås en skal tenke på. Det er kombinasjonen av dør, lås, karm og dørblad med ekstra forsterkninger som gir utslag på at døren er sikkerhetsklassifisert. Ved å velge sikkerhetsglass på dine vinduer står du ovenfor to glasstyper: Herdet som gir god personsikring, og laminert som gir både personsikring og vil sikre huset ditt mot innbrudd.

 

Lurt å tenke på før du drar:

Lås og lukk alle vinduer

Det virker kanskje opplagt, men vi minner allikevel. Sjekk at alle dører og vinduer er lukket og låst, og det samme med garasjeport. Fjern tilgjengelige stiger, verktøy og redskaper. La gjerne lyset stå på inni huset.

Avtal med naboer eller venner med snømåking

Lag en avtale med en nabo på å ta inn posten og måke snø. En innkjørsel full av snø avslører med en gang at du er bortreist.
Ikke bare skjuler det spor av at du er bortreist, men hvor deilig er det vel ikke å komme hjem til ferdig måka innkjørsel? En annen lur ting er å få naboen til å kaste noe av sitt søppel i ditt. Deilig for de i juletider, og bra for deg.

Verdisaker

Gjem det bort slik at de ikke er synlige gjennom vinduene. Ta bilder av verdisakene dine.

Sosiale medier

Du trenger ikke fortelle omverden at huset står tomt i jula;)

Alarm?

Vurder gjerne alarm – og velg en som bråker slik at hele nabolaget hører det.

Forsikringsgodkjent dør

Påse at alle ytterdører er utstyrt med FG-godkjente låser.

 

En vi ikke er redd for å åpne dørene for er denne hyggelige karen som nok her synes Hardanger døra vår var innbydende og flott julepyntet. Og med dette bildet ønsker vi dere alle en riktig god jul!