MENY
×

Hva er riktig U-verdi og hvorfor er det viktig?

Når du skal ha ny dør er U-verdi et begrep du garantert kommer til å høre igjen og igjen. Hva betyr egentlig dette ordet og hvorfor er det viktig?

U-verdien brukes ikke bare om dører, men om samtlige bygningsdeler. Betegnelsen sier noe om hvor godt en bygningsdel isolerer. Oftest er man borti begrepet når det kommer til vinduer og dører, men U-verdi benyttes også om selve husets konstruksjon. Her tar vi for oss U-verdier og dører.

Dette er dørens U-verdi
U-verdien sier noe om hvor varmeisolerende døren er. Lav U-verdi betyr at døren holder bedre på varmen enn en dør med høyere U-verdi. En lav U-verdi sørger altså for bedre komfort, men kan også gi lavere strømregning og spare miljøet.

vinduer

 

Jo lavere U-verdi, jo bedre
Altså er det viktig å se etter lav U-verdi når du ser etter dør. Her er Harmonie i særklasse. Det andre dører på markedet har en standard U-verdi mellom 1,0 og 1,4 har Harmonie markedets laveste U-verdt fra 0,7 til 1,0 som standard. Disse dørene er skapt for å takle et nordisk klima med skiftende vær og store temperaturforandinger.

Dørene leveres med 78 mm dørblad og 3-lags glass som standard. Altså er du sikret en dør som takler de fleste forhold. Ønsker du deg en ekstrem-dør, finnes selvfølgelig det også.

En skulle kanskje tro at alle dører og vinduer holder kravene som blir satt til U-verdi, men det er dessverre ikke slik. Vær derfor veldig oppmerksom på dette når du skal velge dører og vinduer, og still din selger spørsmål om produktet holder riktig standard på feltet. Husk at produktene dine skal ha lang levetid, og må holde kravene som stilles til dette. Harmonie sin dører og vinduer er i særklasse når det kommer til lav U-verdi på våre produkter.

 

Hva kan jeg gjøre for å bedre U-verdien?
Mange tyr til etterisolering, noe som selvfølgelig vil gi store utslag. Men ved å ta vinduer og dører samtidig vil du få betraktelig økning i innekomfort.
Det kan godt være at du har etterisolert, men det trekker i gangen. Da er det sannsynligvis lurt å finne en ny dør med lavere U-verdi.

Er du på jakt etter ny dør? Her er en oversikt over 10 ting som er viktig å tenke på.

Vinduer