MENY
×

Harmonievinduet

Hva er Harmonie vinduet? Jo – kvalitet i alle ledd, og med godt håndverk i bunn. Vi går aldri på kompromiss med kvalitet, og er svært opptatt av at vår vinduer skal ha et estetisk design, og alltid leveres i topp kvalitet.

 

Norsk standard til norske hus

Alle Harmonie sine vinduer og produkter leveres med førsteklasses råvarer fra solide produsenter. Harmonie benytter kjerneved av furu, som er mer motstandsdyktig mot fukt, råte og sopp. Kjerneveden i furu har lukkede celler og er dermed å betrakte som ”impregnert” fra naturens side. Godt isolerte vinduer produsert etter norsk standard og norske hus.

Fastkarm

 

Skal du bygge nytt eller restaurere gammelt hus, er vinduer en viktig del av bygget. Vi kan tilby et bredt utvalg av vinduer i høy kvalitet og mangfold av muligheter.
Våre balkongdører har profilert speil, som passer fint inn i alle typer bygg.

Harmonie sine vinduer tilfredstiller dagens og fremtidens krav til isolering/ U-verdi (les mer her hva U-verdi er). Her kan vi levere helt ned i en uverdi på 0,8 som tilfredstiller dagens krav (Se: Tek17)

Energikrav

Slik er de nye energitiltakene. Les hele artikkelen om lavenergiprogrammet i byggteknisk forskrift her

Kort fortalt: U-verdien til et vindu sier noe om hvor god evne vinduer har til å holde varmen. Det er likevel ikke en selvfølge at du får vinduer med U-verdi 1,2 eller 1,0 dersom du bestiller nye vinduer til eksisterende bolig. Derfor bør man være ekstra oppmerksom på hva man bli tilbudt når en er i denne prosessen. Besparelsen ved å skifte til energieffektive vinduer vil variere fra tilfelle til tilfelle, men varmetapet vil reduseres.

 

 

 

Ytterdør

 

Aluminiumsbekledning

Å velge vindu handler ikke bare om energieffektivitet og pris. Men også om det estetiske og vedlikehold. Det skal passe til husets karakter og stil. Vi kan også tilby våre vinduer med aluminiums bekledning på utsiden. Med aluminiumskledning er den ytre delen av karm og ramme dekket med en aluminiumsprofil som igjen gir lengre holdbarhet og et mer vedlikeholdsfritt vindu. Her blir innvendige treegenskaper kombinert med en mer motstandsdyktig utside.

 

 

Våre vinduer

Toppsving: Toppsving med nytt solid beslag med barnesikring og skjult beslag i lukket stilling. Vinduet kan vendes og låses i 180 grader, noe som forenkler rengjøringen. Dette er et av markedets beste toppsvingbeslag. Toppsving er et elegant, nett og moderne vindu til alle typer bygg.

Fastkarm: Fastkarmvindu er arkitektenes favoritt. Det passer godt der det ikke er behov for å åpne vinduet for lufting, rengjøring eller rømning. Et fastkarmvindu har større glassflate enn et åpningsvindu i samme størrelse og slipper derfor inn mer lys. Denne vindustypen egner seg godt på store vindusflater. Fastkarm kombinert med sidehengslet eller toppsving gir et moderne og tidløst uttrykk.

Fastkarm spesial: Et fastkarmvindu kan produseres i nesten hvilken som helst form. Rektangulært, kvadratisk, skråkant eller annen løsning. Vinduene produseres etter mål og form slik du selv ønsker.

Sidehengslet 1-rams: Tradisjonelt sidehengslet utadslående åpningsvindu med galvaniserte hengsler, blanke hasper og innvendig stormkrok. Sidehengslede vinduer kan leveres med sidesvingløsning og med espagnoletthåndtak med brems og stopper.

Sidehengslet 2-rams: Tradisjonelt 2-ramsvindu passer både til gamle og nye hus. Vinduet har galvaniserte hengsler, blanke hasper og innvendig stormkrok. 2-ramsvindu kan fåes både med vertikalt og horisontalt delt løsning. Med sprosser får vinduet et tradisjonelt og vakkert uttrykk.

Sidehengslet 3-rams: Tradisjonelt 3-ramsvindu er ypperlig å bruke der det er brede vindusflater. Passer godt inn i både nye og gamle bygg. Vinduet har galvaniserte hengsler, blanke hasper og innvendig stormkrok.

Sidehengslet 4-rams: Sidehengslet 4-ramsvindu er en tradisjonell vindustype som passer godt i sveitserhus og gir huset den stil og særpreg som kreves. Vinduet leveres som standard med galvaniserte hengsler, blanke hasper og innvendige stormkroker på hver åpningsramme.

Sidehengslet 6-rams: Sidehengslet 6-ramsvindu er en tradisjonell vindus- type som gir huset stil og særpreg. Vinduet leveres som standard med galvaniserte hengsler, blanke hasper og innvendige stormkroker på hver åpnings- ramme.

Topphengslet: Topphengslet vindu passer både i hjemmet, på hytta eller på garasjen. Vinduet har galvaniserte skjulte sidehengsler, blanke hasper og utvendig stormkrok. Rømningsvindu: Topphengslet kan benyttes som rømningsvei hvis vinduet i åpen stilling har en høyde og bredde som til sammen utgjør 1,5 meter. Bredden må også ha ett minimum mål på 50 cm og høyden minimum 60 cm. I tillegg skal underkanten på rømningsvinduet være maksimum 1,2 m over bakken. Skulle det være tatt spesifikke forholdsregler for å lette rømningen, som f.eks. en benk fastmontert under vinduet, vil det være unntaket.

Sprosseløsninger:

Vinduer

Løse sprosser (28 eller 65 mm)

Vinduer

Duplex sprosser

Vinduer

70 mm gjennomgående sprosser

Forsidebilde:
Fotograf: Kristin Støylen
Styling: Tone Østensen