MENY
×

Vindusfabrikken vår

Hva er grunnvollen i den Norske folkesjelen? Sansen for et godt stykke håndverk, og sansen for skikkelig kvalitet. Dette finner du – ytterst i havgapet, så langt vest du nærmest kommer i vårt landstrakte land. Øya heter Stord og her ligger kommunen Fitjar og med sine drøye 1.700 innbyggere*, jobber 57 av disse på vindusfabrikken vår. Hils på Harmonie Vest!

 

Vinduene våre leveres med førsteklasses råvarer, og plankene som ligger stablet i stram giv akt inne på treavdelingen, røper raskt nettopp dette. Meter på meter uten kvist. Vinduene til Harmonie har fingerskjøtt, kjernevirke av furu, som er mer motstandsdyktig mot fukt, råte og sopp. Kjerneveden i furu har lukkede celler og er dermed å betrakte som «impregnert» fra naturens side. Norsk standard for norske forhold.

I stram «giv akt» ligger emnene stablet, og en kan nesten se de gleder seg til å bli et ekte Harmonie vindu etter endt arbeidsdag.

 

Hvert emne blir nøye sjekket etter kapping, og kvalitetssikringen blir utført av mennesker med lang erfaring innen sitt felt. Vi inngår ingen kompromiss når det kommer til kvaliteten på våre vinduer, balkonger og skyvedører.

Inge Sørvik har mange år bak seg i produksjon av vinduer. Han har øye for detaljer, og sjekker hvert emne nøye før det sendes videre i produksjonslinjen.

 

Presisjon, nøyaktighet og et smil

Inne på CNC avdelingen programmeres og justeres det gjennom hele produksjonshverdagen. Det er varme smil og et godt samarbeid som står bak presisjon når emnene skal freses.

Tomasz Karwat og Einar Lillenes Helland styrer CNC avdelingen med en stødig hånd. (Foto: Tom Haga)

 

Ewa Jezierska sørger for nøye pussing på alle detaljer før det skal videre til monteringsavdelingen. (Foto: Tom Haga)

 

Montering

Emnene skal bli et vindu. Monteringsavdelingen er et viktig ledd i produksjonen.

Når emnene er montert sammen, går vi over med pustemaskinen igjen før malingsavdelingen overtar.

 

Malingsavdelingen

Malingsavdelingen er vi, som alle andre avdelinger, veldig stolte av. Her utføres maling med stor nøyaktighet. Vinduer med spesialfarge males for hånd. Det er mye glede og latter på avdelingen, og som et bankende hjerte glir vinduer inn i roboten, videre til Ida Christine sitt skarpe blikk for en siste sjekk, og videre inn i tørkerommet. Her henger de til tørk i 1-2 timer før de sendes videre til fabrikkens siste runde. Montering av pakninger, vridere og hengsler, glassing og pakking.  Det er en stor glede å overvære arbeidet og kjenne på energien i fabrikken. Videre følger bilder fra de andre avdelingene- enjoy the ride!

Malingsavdelingen her presentert av Ida Christine Y. Aarbø, Torstein Hovstad Johansen, Darek Karwat og Nicole Gonzalez.

 

Torstein Hovstad Johansen sparkler der det trenges

 

Malingsroboten vår

 

Ida Christine Y. Aarbø passer på at alt er helt perfekt før tørking

 

Vinduene er ferdig tørket, og venter på å blir glasset

 

Her monteres pakninger, vridere og hengsler av Ingvild Føyen, Mia Loader, Andrej Kucharenko og Jannicke Rasmussen. (Foto: Tom Haga)

 

Hver vrider testes etter montering. (Foto: Tom Haga)

 

Dyktige, dedikerte mannfolk. Her står Marcin Smiecinski, *****, Yngve Hauge, Andreas Moldskred, Michael Syska, Kryztof Karwat og Zygmunt Jesierski (Foto: Tom Haga)

 

Når glasset er satt på, gjøres dette vinduet klart for aluminiumsbekledning av Andreas Moldskred. (Foto: Tom Haga)

 

Montering av aluminiumsbekledning på stor skyvedør. Et tilnærmet vedlikeholdsfritt produkt. (Foto: Tom Haga)

 

Her monterer Andrej Kucharenko glass i en stor skyvedør. (Foto: Tom Haga)

 

Aluminiumbeslag kappes, og CNC maskin operatør Tove Helland sørger for at alle mål stemmer. (Foto: Tom Haga)

 

Aluminiumbeslag kappes og tilpasses. Visste du at ved å velge aluminiumsbekledde vinduer, balkongdører og skyvedører sikrer du deg et nærmest vedlikeholdsfritt produkt? (Foto: Tom Haga)

 

Alubeslag i orden og i system

 

Pakkeavdelingen. Det blir overflødig å fortelle hvor viktig det er med godt sikrede vinduer under transport. (Foto: Tom Haga)

 

(* Tall hentet fra google +)

 

 

 

 

Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Meld deg på nyhetsbrev