MENY
×

Ytter- og innerdørene våre nå som BIM objekter

– Det er ingen hemmelighet at dette er noe vi har gledet oss til å kunne presentere. Nå får dere alle våre ytterdører og innerdører som BIM objekter.

– BIM (Bygningsinformasjonsmodellering) har de siste årene vært et hett samtaleemne i byggenæringen, men bransjen har vært noe treig i forhold til andre bransjer. Vi har valgt å ansette en person for å kunne ha denne kompetansen internt, slik at vi også kunne produsere nøyaktige datablader på alle dørene våre. Nå er alle ytterdører og innerdører ferdige som BIM objekter og biblioteket kan enkelt lastes ned på bimobject.com forteller hun.

Link til bimobject bibliotek.

Hva er BIM – og hvorfor er det så viktig?
– BIM er en geometrisk 3D-modell med informasjon om produktet. BIM er en modell som inneholder informasjon og samhandling som er viktig for både arkitekt og utbygger. Man kan gjerne si at BIM er kjernen i en samarbeidsmodell mellom de forskjellige bidragsyterne i en byggeprosess, men også i hele byggets levetid. Ved å bruke BIM blir prosjekter mer effektive da det reduseres både på tid og feil. BIM er et veldig viktig verktøy både for oss og for våre kunder. BIM objektene vil til en hver tid være oppdatert fra vår side, slik at våre kunder kan være sikre på at de alltid sitter på siste versjon. BIM er fremtiden, for i denne modellen ligger all informasjonen om det som skal bygges og blir derfor grunnlaget for bruken av all ny teknologi i årene som kommer.

Revit i første omgang
I første omgang har vi konsentrert oss om å ferdigstille Revit fra Autodesk versjonen, men er allerede i gang med å også få alle dørene klar for ArchiCAD fra Graphisoft. Vi vil holde bransjen og våre kunder informert om lanseringen av ArchiCAD versjonen når det er klart.